Розвиток хронічної форми хвороби при додатковому одноразовому зараженні біосистеми однотипним вірусом - Черняк, М.П. (Доповіді НАН України, 2011)
Методами математичного моделювання досліджено заражену вірусом біосистему з хронічною формою хвороби. Розглянуто поведінку системи в стадії загострення хвороби при різних дозах додаткового одноразового зараження. Обчислено криву критичних доз, при яких біосистема гине.