Шляхи врегулювання проблеми польсько-українського кордону в публікаціях польських опозиціонерів (1976–1989) - Чушак, Х. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2011)
Розглянуто еволюцію ставлення до польсько-українського кордону в польській незалежній політичній думці другої половини ХХ ст.: від відмови йти на будь-які поступки в цьому питанні до беззастережного визнання існуючого кордону. Подано огляд шляхів врегулювання проблеми проходження польсько-українського кордону, які пропонували різні польські опозиційні організації часів ПНР. Також проаналізовано їхнє ставлення до приналежності Львова до України й, ширше, ставлення до кресів.