Дослідження на території багатошарового поселення у с. Світязь Шацького району Волинської області - Бардецький, А.; Демедюк, С. (Волино-Подільські археологічні студії, 2012)
В статті висвітлюються результати рятівних археологічних розкопок багатошарового поселення на території бази відпочинку «Світязь», під час яких відкрито комплекси ІХ і ХV ст. і зібрано матеріали ранньозалізного віку та ХІІ – першої половини ХІІІ ст. Отримані матеріали засвідчили наявність на поселенні слідів видобування заліза з болотяних руд і рибного промислу.