Знахідки кам’яних і кременевих виробів з околиць Бару на Вінниччині - Конопля, В.; Гавінський, А. (Волино-Подільські археологічні студії, 2012)
У статті проаналізована колекція кам’яних і кременевих виробів Р.Шумила, виявлена на побережжі озера Бармаки поблизу м.Бар Вінницької області. Аналіз, проведений на підставі використаної сировини, вказує на ймовірні місця її локалізації, та на те, де вона добувалась і де здійснювалось виготовлення з неї виробів. Проведена також інтерпретація культурно-хронологічної приналежності предметів з колекції.