Поховальні пам’ятки, відкриті Ю. Ф. Шумовським у 1930-х роках в с. Мирогоща Дубенського р-ну Рівненської обл.: аналіз та інтерпретація даних - Бардецький, А.; Ткач, В. (Волино-Подільські археологічні студії, 2012)
У статті зроблено аналіз поховальних пам’яток, відкритих Ю.Шумовським на пам’ятці Мирогоща-7 Дубенського району. Стверджено їх належність могилянській групі ранньозалізного часу. Поховання підтверджують генетичний зв’язок пам’яток могилянської групи з тшинецько-комарівською культурою.