Матеріали з розкопок М. І. Островського на поселенні Липа в урочищі «Вітерщина» Дубенського району Рівненської області - Бардецький, А.; Пшеничний, Ю. (Волино-Подільські археологічні студії, 2012)
У статті проаналізовано колекцію неопублікованих матеріалів археологічних досліджень М.Островського 1930-1940-х рр. з поселення Липа в урочищі «Вітерщина» з фондів Дубенського історико-культурного заповідника. Стверджено, що комплекс ранньозалізного віку з цієї колекції близький до пам’яток типу Нетішин могилянської групи середньої течії р. Горині і має окремі риси, притаманні кераміці цієї групи басейну р. Ікви. Одночасно він є і свідченням контактів на рівні мікрорегіонів.