Таємничий світ морських піщаних пляжів - Зайцев, Ю. (Україна. Наука і культура, 2009)
Такий заголовок, цілком доречний, коли йдеться про морські глибини, де багато чого досі не досліджено, стосовно пляжів видається надуманим. Справді, які таємниці можуть бути в такої звичної і приступної для вивчення частини моря? Пляжі відвідують, споглядають, спостерігають, витоптують, нарешті, тисячі й тисячі людей, особливо під час курортного сезону, і жодних повідомлень про таємничі речі з цього не випливає.