Інтелектуальні сенсори - Войтович, І. (Україна. Наука і культура, 2009)
У зв’язку з закінченням Комплексної науково-технічної програми НАН України «Сенсорні системи для медико-екологічних та промислово-технологічних потреб» на засіданні Президії НАН України 9 грудня 2009 р. зі звітною доповіддю виступила керівник програми академік НАН України Ганна Валентинівна Єльська. Зі співдоповідями виступили академік НАН України Юрій Ілліч Кундієв, чл.-кор. НАН України Олександр Євгенович Бєляєв, чл.-кор. НАН України Віталій Іванович Кальченко і академік НАН України Ігор Данилович Войтович. Останню співдоповідь у дещо розширеному варіанті публікуємо.