Він не міг жити поза наукою - Наумовець, А. (Україна. Наука і культура, 2009)
Розвиток цивілізації має свою внутрішню логіку, свої етапи, через які практично неможливо перескочити. У будь-якому разі наукові відкриття і винаходи не падають на нас, немов манна небесна, а концентрують у собі і досвід попередніх поколінь, і напружену самовіддану працю талановитих сучасників. Одним з них був член-кореспондент АН УРСР Наум Давидович Моргуліс (1904–1976 р.р.), визначний учений у галузі фізичної електроніки, вчитель і вихователь сотень молодих учених і інженерів. Протягом багатьох років він був співробітником Академії наук і одночасно професором Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка.