Лікар. Учений. Учитель - Шидловська, Т. (Україна. Наука і культура, 2009)
Спробую розповісти про свого прекрасного вчителя — Олексія Сидоровича Коломійченка, який володів гострим розумом, умінням бачити головне, постійно прагнув до наукового пошуку, спрямованого на полегшення страждань хворого, до звеличення своєї улюбленої отоларингології.