Найзагадковіша субстанція – вода - Гончарук, В. (Україна. Наука і культура, 2009)
Всі знають, що вода — одна з найрозповсюдженіших і відомих речовин на землі, авиявилося,щоз погляду фундаментальної науки про неї мало що відомо. Навіть ті показники, які використовуються як базові, реперні точки — точка кипіння, точка замерзання води — неправильні. Цілком нові, несподівані, я бнавіть сказав, фантастичні результати ми отримали щодо води як речовини, на яку ми зараз дивимося з принципово інших позицій.