Вплив ступеня відновлення Fе-Те-Мо-О-каталізатора, промотованого ВаС12, на його каталітичні властивості в реакції окиснення олефінів С4 - Жизевський, В.М.; Гуменецький, В.В.; Майкова, С.В.; Бажан, Л.В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2003)
Досліджено вплив ступеня відновлення Fе-Те-Мо-О-каталізатора окиснення олефінів С4, промотованого різними солями Ва^2+, на його каталітичні властивості. Встановлено, що відновлення каталізатора супроводжується зниженням його активності в процесі окиснення. У разі незначного відновлення шару каталізатора спостерігається оптимум селективності утворення цільових продуктів.