Маргінальність чи зміна парадигми? - Ільницький, М. (Слово і Час, 2007)
Поштовхом до цих роздумів стала поетична збірка Олени О’Лір “Прочанські пісні”, випущена 2006 р. видавничим домом “Києво-Могилянська академія”.