Абсолютная интервальная устойчивость систем регулирования нейтрального типа - Шатырко, А.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглянуто задачу побудови достатніх умов абсолютної інтервальної стійкості. Побудовано оцінки експоненціального згасання розв'язків систем регулювання з аргументом, що відхиляється, нейтрального типу у вигляді алгебраїчних нерівностей. Апаратом дослідження обрано прямий метод Ляпунова з функціоналом Ляпунова–Красовського.