Нелинейные нормальные формы автоколебаний механических систем с конечным числом степеней свободы - Аврамов, К.В.; Стрельникова, Е.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано варіант методу нелінійних нормальних форм для дослідження автоколивань механічних систем з скінченним числом степеней вільності. При побудові нелінійних нормальних форм одна узагальнена координата та одна швидкість вибираються як незалежні змінні. Як приклад досліджена динаміка пластинки, що взаємодіє з рідиною.