Вплив клітин кордової крові на перебіг експериментального герпетичного менінгоенцефаліту - Лазаренко, Л.М.; Олевінська, З.М.; Шай, Д.С.; Жолобак, Н.М.; Кривохатська, Л.Д.; Шевчук, В.О.; Співак, М.Я. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено вплив клітин кордової крові на перебіг експериментального герпетичного менінгоенцефаліту. Встановлено, що ксеногенна трансплантація клітин кордової крові мишам з герпетичним менінгоенцефалітом, індукованим вірусом простого герпесу I типу, сприяє збільшенню тривалості їх життя. Наведено дані, що свідчать про імунорегуляторну дію клітин кордової крові при експериментальному герпетичному менінгоенцефаліті, пов'язану з їх впливом на продукцію імунорегуляторних цитокінів — інтерферонів та фактора некрозу пухлин-α.