Моделирование структуры металла как численно неприводимая задача - Большаков, В.И.; Дубров, Ю.И.; Жевтило, Е.Ю. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджується питання оцінки якості матеріалу за допомогою візуального розгляду знімків його структури без проведення випробувань, що дорого коштують. Пропонується проводити оцінку інформаційної ентропії структури як індикатора механічних властивостей матеріалу. Таким чином, ідентифікація характеристик якості матеріалу можлива не тільки на основі традиційних методів, але й шляхом використання теоретико-інформаційного підходу.