Синтез боридів Ni23−xMexB6 (Me — Ti, Zr, Hf) методом реакційного спікання в умовах високих тиску й температури - Кудін, В.Г.; Осіпов, О.С.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Макара, В.А.; Ткач, В.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Потрійні бориди Ni23−xMexB6 типу Cr23C6 синтезовані методом реакційного спікання при високому тиску 8 ГПа і температурі 1200 °С з порошків нікелю та диборидів TiB2, ZrB2, HfB2. Уточнено кристалічну структуру цих боридів, а також боридів, отриманих з шихти такого самого складу методом індукційної плавки. Показано, що в результаті реакційного спікання утворюються сполуки складів Ni17Ti6B6, Ni21,4Zr1,6B6 та Ni21,5Hf1,5B6.