Генетична диференціація штамів Botryococcus braunii Kütz. — продуцентів ліпідів — за допомогою RAPD фінгерпринтингу - Корховий, В.І.; Пірко, Я.В.; Царенко, П.М.; Блюм, Я.Б. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено чотири штами Botryococcus braunii колекції Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України за допомогою аналізу RAPD (Random Amplified Polymorphic DNA — довільно ампліфікована поліморфна ДНК). Найбільшу кількість ампліконів серед трьох використаних для реакції довільних праймерів — OPP-12, OPP-15, OPP-17 — отримано для праймера OPP-17. Виділені фінгерпринти свідчать про можливість використання RAPD аналізу для генетичної диференціації штамів та дають змогу встановити генетичні дистанції між ними.