Розподіл основних фізико-хімічних форм радіонуклідів чорнобильського походження у водних рослинах оз. Глибоке - Ганжа, Х.Д.; Гудков, Д.І.; Кленус, В.Г.; Широка, З.О. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено розподiл фiзико-хiмiчних форм радiонуклiдiв у водних рослин оз. Глибоке, що розташоване на територiї поблизької Чорнобильської Зони вiдчуження. Проаналiзовано мiжвидовi особливостi нагромадження ^137Cs й ^90Sr та виявлено вiдмiнностi в розподiлi фiзико-хiмiчних форм радiонуклiдiв вiдповiдно до типу живлення дослiджуваних рослинних органiзмiв.