Эффекты взаимодействия полосковых резонаторов и новые типы неминимально-фазовых фильтров с постоянным временем задержки - Захаров, А.В.; Ильченко, М.Е. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено особливостi електромагнiтної взаємодiї смужкових резонаторiв. Цi особливостi покладено в основу побудови нових типiв немiнiмально-фазових фiльтрiв затримки, якi виходять за рамки класичної канонiчної моделi. Наведено результати моделювання нових немiнiмально-фазових фiльтрiв затримки, реалiзованих на смужкових лiнiях передачi з високою дiелектричною сталою εr = 92. Показано, що час затримки таких фiльтрiв може становити 10–20 нс на частотах 1880–2150 МГц при вiдноснiй ширинi смуги пропускання 2,8–4,1%. Розмiри фiльтрiв не перевищували 10×10× 2 мм.