Чисельне розв'язання задач про напружено-деформований стан сферичних оболонок змінної товщини в уточненій постановці - Григоренко, О.Я.; Вовкодав, О.В.; Яремченко, С.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено задачу про напружено-деформований стан сферичної ортотропної оболонки зi змiнною в одному координатному напрямку товщиною при рiзних граничних умовах в уточненiй постановцi. Розвинуто чисельно-аналiтичний пiдхiд, який базується на застосуваннi сплайн-апроксимацiї та методу дискретної ортогоналiзацiї. Напружено-деформований стан пологих ортотропних оболонок дослiджено у випадку змiнної товщини i збереженнi ваги.