Гістерезис залежностей напруження—деформація в середовищах Ляхова - Куліч, В.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено гiстерезис залежностей напруження деформацiя в середовищах з трьома динамiчними рiвняннями стану Ляхова пiд дiєю перiодичних кусково-лiнiйних навантажень. Показано, що напрями вигину гiлок петлi гiстерезису зумовленi релаксацiйним характером рiвняння стану та нелiнiйними властивостями граничного рiвноважного рiвняння стану.