Про асимптотичну поведінку моментів випадкових рекурсивних послідовностей - Маринич, О.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано новий метод дослiдження асимптотичної поведiнки моментiв лiнiйних випадкових рекурсивних послiдовностей, який базується на технiцi iтеративних функцiй. За допомогою цього методу показано, що моменти числа зiткнень та моменти часу поглинання в коалесцентi Пуассона–Дiрiхле асимптотично зростають як степенi функцiї ln*(·), яка зростає повiльнiше за будь-яку iтерацiю логарифму, та доведено слабкi закони великих чисел для вказаних функцiоналiв.