Структурні зрушення в промисловості як фактор енергоефективності - Романенко, В.А. (Економіка промисловості, 2011)
Проблему енергоефективності розглянуто з позицій структурної перебудови промисловості. Здійснено оцінку структури промисловості на період початку формування економіки незалежної держави. Проведено порівняльний аналіз енергоспоживання в промисловості (1990-2010 рр.) з використанням даних енергетичного балансу України. Надано пропозиції щодо вдосконалення структури промисловості, спрямовані на зменшення енергоспоживання. Ключові слова: енергоефективність, промисловість, енергоспоживання, незалежна держава.