Формування стратегічної програми технологічного оновлення лінійної частини магістральних газопроводів - Гораль, Л.Т. (Економіка промисловості, 2011)
Наведено коротку характеристику стану лінійної частини магістральних газопроводів (ЛЧ МГ) ДК «Укртрансгаз»; описано основні причини виникнення на ній аварій та відмов; сформовано основні вимоги до підтримування і розвитку експлуатаційної надійності й безпеки лінійної частини; запропоновано алгоритм процесу підвищення експлуатаційної надійності ЛЧ МГ; подано залежність визначення пріоритету трубопроводу для проведення ремонтних робіт з метою зменшення фінансових витрат. Ключові слова: лінійна частина магістральних газопроводів, реконструкція, відновлення, ефективність.