Проблемы и перспективы международных транзитных перевозок в Украине - Петренко, Е.А. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто питання транзитних перевезень залізничним транспортом в Україні. Сприятливе географічне розташування України забезпечує її значний транзитний потенціал, основу якого складають залізничні перевезення, які дають 12% усіх доходів галузі. Однак цей потенціал реалізується далеко не в повному обсязі. Для цього необхідно вжити ряд заходів для подальшої адаптації українських залізниць до транс'європейської залізничної мережі. Ключові слова: залізничні перевезення, міжнародні транзитні перевезення, проблеми, перспективи.