Підприємницький труд як природна мотиваційна функція господарювання - Ткаченко, В.А.; Гаращук, О.В. (Економіка промисловості, 2011)
Наведено різні форми діяльності людини в контексті її свідомості та волі; визначено, що самореалізаційна активність людини стає необхідною умовою подальшого вдосконалення і розвитку її діяльності та піддається мотиваційному регулюванню; розглянуто тотожність ініціативної трудової діяльності з підприємництвом. Ключові слова: діяльність, самореалізація, мотивація, підприємництво, самоствердження, правовий захист.