Проблеми благоустрою та водопостачання стримуючі фактори у розвитку житлово-комунального господарства - Мельникова, О.С. (Економіка промисловості, 2011)
Виявлено проблеми в діяльності комунальних підприємств. До основних із них зараховано такі, як низька забезпеченість водними ресурсами; невідповідність якості води нормативам та стандартам; зростання водоспоживання по регіонах при зниженні населення; перевищення обсягів відведених (скинутих) забруднених вод без очищення над нормативно-очищеними; зниження потужності очисних споруд; втрати спожитої електроенергії та води у зовнішніх мережах. Ключові слова: рівень благоустрою, забезпечення питною водою, комунальне підприємство, реформування житлово-комунального господарства.