Посилити вплив академічної науки на формування економічного законодавства - Мамутов, В.К. (Вісник НАН України, 2012)
У статті акцентовано увагу на необхідності активізації комплексних досліджень на межі економіки та права з метою посилення впливу науки на вдосконалення правового забезпечення економіки. Результати досліджень потрібно доводити до форми проекту конкретного нормативного акта. Академічні інститути зобов’язані домагатися реалізації своїх рекомендацій. Варто також розширити спектр наукової експертизи законопроектів. Виконання названих вимог має бути одним із критеріїв оцінювання діяльності наукових колективів.