Український двигун європейської ракети-носія «Вега» - Шнякін, В.М.; Переверзєв, В.Г.; Конох, В.І. (Вісник НАН України, 2012)
13 лютого 2012 р. о 12.00 за київським часом з космічного центру CSG в Куру, що розташований у Французькій Гвіані, відбувся перший запуск європейської ракети-носія легкого класу «Вега». На четвертому ступені ракети-носія встановлено маршовий двигун, розроблений Державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» і виготовлений Державним підприємством «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова». Двигун успішно відпрацював за заданою циклограмою, ракета-носій повністю виконала програму польоту: на розрахункові орбіти виведено дев’ять супутників.