Грант компанії ОПТЕК для молодих українських науковців - Литвин, Д.І.; Ємець, А.І. (Вісник НАН України, 2012)
23 березня 2012 року в Інституті харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України відбулося нагородження переможців конкурсу на здобуття грантів від компанії «ОПТЕК». Цьогорічний конкурс проходить вже вчетверте. Дипломи лауреатам вручив керуючий компанії «ОПТЕК» в Росії та СНД Максим Ігельник. Переможців також привітав директор Інституту доктор біологічних наук, професор Ярослав Блюм, відзначивши практичне значення роботи конкурсантів для розробки нових технологій оптимізації агрокультури.