Життя, віддане науці (з нагоди нагородження академіка НАН України О.М. Гузя медаллю ICCES) - Жук, О.П.; Рущицький, Я.Я. (Вісник НАН України, 2012)
У травні 2012 року на Міжнародній конференції ICCES директору Інституту механіки ім. С.П. Тимошенка Національної академії наук України академіку НАН України Олександру Миколайовичу Гузю було присуджено медаль ICCES «За досягнення впродовж життя».