О степенной модели прогнозирования надежности стареющих систем - Ярошенко, В.Н. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджується наближена модель розподілу безвідмовності елемента або системи на обмеженому інтервалі часу. Використовується степенева апроксимація цього розподілу. Знайдено умови, коли він є старіючим, молодіючим або U-подібним.