Підвищення експресії адаптерного протеїну Ruk/CIN85 в клітинах аденокарциноми грудної залози людини MCF-7 при дії інсуліну та інсуліноподібного фактора росту-1 - Самойленко, А.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Дослiджено вплив гiкопсiї, iнсулiну та iнсулiноподiбного фактора росту-1 (IGF-1) на експресiю Ruk/CIN85. Показано, що експресiя Ruk/CIN85 в клiтинах аденокарциноми грудної залози людини MCF-7 не змiнюється за умов м’якої гiпоксiї, проте пiдвищується за дiї iнсулiну та IGF-1. Крiм того, IGF-1 значно сильнiше стимулює пролiферацiю клiтин MCF-7, що надекспресують Ruk/CIN85, порiвняно з контрольними клiтинами. Як iндукцiя експресiї Ruk/CIN85, так i посилення пролiферативної активностi клiтин MCF-7 не спостерiгалися в присутностi LY294 002 (iнгiбiтора сигнального шляху PI3K/Akt). Таким чином, виявлено новi фактори, що можуть впливати на експресiю та бiологiчну активнiсть протеїну Ruk/CIN85.