Стан слизової оболонки товстої кишки щурів під впливом похідного малеіміду з антипроліферативною активністю за умов оксидативного стресу - Харчук, І.В.; Гебура, М.П.; Рибальченко, Т.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено, що похідне малеіміду 1-(4-Cl-бензил)-3-C-4-(CF3-феніламіно)-1H-пірол-2,5-діон (MI-1) частково усуває негативний вплив оксидативного стресу на морфофункціональний стан слизової оболонки товстої кишки щурів. Протекторна дія похідного малеіміду виявляється щодо функціональної активності крипт слизової оболонки та проліферативної активності епітелію. Ці дані свідчать про перспективність досліджень МІ-1 з метою створення протипухлинного препарату цільової терапії.