Художня рецепція творчої постаті Т. Шевченка в українській поезії кінця ХХ століття - Горбань, А. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглядається художня рецепція творчості Т. Шевченка і його образу в українській поезії кінця ХХ століття. Авторка статті інтерпретує художні функції інтертексту в поетичних творах неоавангардизму, постмодернізму й модернізму.