Біблійні мотиви і пророцтво майбутнього у творчості Тараса Шевченка - Грибан, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розкривається значення біблійних мотивів у творчості Тараса Шевченка та здатність передбачати у художніх образах проблеми майбутнього у житті народу України.