Елементи кримінального сюжету в повісті Тараса Шевченка "Варнак" - Кицак, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті висвітлюється питання наявності кримінальних мотивів, конфліктів, сюжетів у прозовій творчості Тараса Шевченка. Зокрема здійснено спробу виокремлення кримінальних елементів сюжету в повісті "Варнак".