Поетичне слово Тараса Шевченка в асоціативному живописі Олексія Макаренка - Чайковська, В.; Шевчук, А. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті з’ясовуються особливості передачі художником О. Макаренком мовою асоціативного живопису поетичного слова Т. Шевченка.