Інвенсивна модель стосунків між колонізованим та імперським у повісті "Художник" Т. Шевченка - Юрчук, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті здійснено постколоніальне прочитання повісті "Художник" Т. Шевченка з огляду на присутність у ній інверсивної моделі стосунків між колонізованим та імперським.