Середньонаддніпрянський діалект як основа творчості Тараса Шевченка - Гримашевич, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті проаналізовано мовні особливості середньонаддніпрянського діалекту, використані Тарасом Шевченком у ранніх творах.