Триптих Т.Г. Шевченка "Доля", "Муза", "Слава" в шкільному прочитанні - Білоус, Н. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті подано інтерпретацію триптиху Т. Г. Шевченка, яку можна використати на уроках української літератури в школі. Учням запропоновано поглянути на творчість поета з позицій його життєвого й творчого вибору, зробити висновки про художню та ідейну самобутність визначальних творів.