Формування синтаксичних умінь та навичок (на основі творчості Т. Шевченка) - Шевцова, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Стаття присвячена важливим питанням навчання синтаксису на основі творів Т. Шевченка. Названо основні напрями вивчення синтаксису, типові синтаксичні вправи, розглянуто інтонаційне членування речення.