Абсолютивне вживання перехідних дієслів (на матеріалі українських пам’яток XVІ – І пол. XVII ст.) - Заневич, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Розвідка продовжує цикл статей про перехідні дієслова конкретної фізичної дії, зафіксовані в українських пам’ятках XVI – першої половини XVII ст. У мові досліджуваних текстів виявлено та проаналізовано імпліцитно перехідні дієслова КФД, для яких характерна відсутність об’єкта дії без зміни семантики.