Про лексику польських текстів Овруцької актової книги 1678 р. - Макарова, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті проаналізовано лексичний склад польських текстів Актової книги овруцького гродського уряду 1678 року. Описано впливи латинської, німецької, чеської та української мов на польську мову пам’ятки. Зроблено аналіз словникового складу з точки зору використання застарілої та нової лексики.