Північноукраїнські діалектні риси в Крехівському Апостолі - Осінчук, Ю. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглянуто окремі північноукраїнські фонетичні особливості Крехівського Апостола – конфесійної пам’ятки кінця XVI ст. Для зіставлення тих чи інших фонетичних явищ до аналізу залучено зразки писемних джерел староукраїнської мови.