Мовна диференціація суспільства в XVI – XVII ст. (На матеріалі північноукраїнських пам’яток) - Титаренко, В. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті звернуто увагу на використання запозичених слів у північноукраїнських текстах XVI – XVII ст. залежно від соціальної диференціації мовців; проаналізовано іншомовні лексеми, які вказують на соціальне становище людей у суспільстві, їх титулування.