Засоби і способи творення жіночих неофіційних іменувань у сімейно-родовій антропонімії Західного Полісся - Шульська, Н. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті здійснено аналіз засобів і способів творення жіночих неофіційних іменувань, уживаних у сімейно-родовій антропонімії Західного Полісся. Представлено найпоширеніші способи деривації жіночих родинних назв, їх функції у розмовно-побутовій комунікації поліщуків. Виявлено словотвірні моделі з різним ступенем продуктивності, репрезентовано їх фонетичне оформлення у західнополіських говірках, а також подано кількісний розподіл неофіційних жіночих антроподериватів.