Статичне й динамічне у фонетичній і фонологічній системах північних середньонаддніпрянських говірок - Мартинова, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті визначено статичні й динамічні елементи північних середньонаддніпрянських говірок у часовому вимірі та в мовному просторі, що засвідчує особливості формування цих говірок.